Over Rangs Amsterdam

Tijdens haar studie monumentale vormgeving aan de kunstacademie ontdekte Rang Rademaker – Cortes haar liefde voor fotografie. Na haar afstuderen, breidde ze haar (technische) kennis van het vak een aantal jaren uit op de fotovakschool. Haar ervaring leerde echter steeds weer, dat het belangrijkste van een goede foto het oog is, niet de camera. Gefascineerd door de historische en moderne architectuur, de sfeer, de grachten en het licht van Amsterdam, schiet Rang al jaren plaatjes van de hoofdstad. Vooral in de zeer vroege ochtenden is zij op de fiets met camera in de stad te vinden, op zoek naar mooie beelden.


Veelzeggend souvenir

In 2014 kwam ze door haar toen inmiddels grote verzameling foto’s op het idee om hier iets mee te doen. Haar fotoarchief bestond voornamelijk uit foto’s van en over Amsterdam. Door deze foto’s te presenteren op een stukje hout of in vorm van collages op keramiek, ontstaan er kleine op zich staande beeldjes wandbordjes of voor aan de muur, wandbordjes en magneetjes.
Haar bedrijf Rangs was geboren. Rang begon met de verkoop van de producten op markten, voornamelijk op de Museum Market op het Museumplein in Amsterdam. Haar missie is om bezoekers, maar ook Amsterdammers, een klein, bescheiden maar veelzeggend souvenirtje van de stad mee te geven en aan te moedigen om behoedzaam en koesterend met de schoonheid en diversiteit van de stad om te gaan.

De keramische prints op de wandbordjes van Rang zijn zorgvuldig met de hand aangebracht, de motieven zijn uniek, waardoor er van elk bordje maar 1 exemplaar is.
De bordjes worden na het opbrengen van de prints op 810 C graden gestookt, waardoor de print er echt ingebrand zit.
De prints zijn ontstaan uit foto's die Rang van Amsterdam in de afgelopen 10 jaar zelf heeft gemaakt. Deze heeft ze als een collage in verschillende combinaties op de bordjes opnieuw gerangschikt.
Diameter 14,5 cm

De foto's op hout zijn kleine blokjes van MDF met een foto van Amsterdam op velvet fotopapier. Een papiersoort dat aanvoelt als fluweel en diep mat is, waardoor het een luxe uitstraling krijgt.
De foto's van Rang geven impressies en indrukken van Amsterdam weer, bekeken met een nét iets andere blik.Aangezichten en detailopnames met veel aandacht voor kleur en compositie. Niet alleen geschikt voor bezoekers van de stad als leuk souvenir, ook voor Amsterdammers die een cadeautje of iets leuks voor in huis zoeken.
De foto's zijn met een speciale techniek met zuurvrije folie voor foto's op de houtjes bevestigd zodat er kleine schilderijtjes ontstaan. Alle foto's worden door Rang zelf gemaakt. Door een gaatje aan de achterkant is de foto makkelijk met een spijkertje aan de muur op te hangen. 

Standaard maat:  7 x 7 x 1 cm

Naar wens zijn de foto's op hout ook in andere maten verkrijgbaar.

De magneetjes bestaan uit een selectie van de bestsellers van Rangs foto's en collages op een vierkant magneetje (6,5 x 6,5 cm) met een diepe print op aluminium bedekt met een laag plexiglas. Deze worden bij een Berlijns fotobedrijf besteld.